Udredning og behandling af børn og unge
Jeg undersøger børn og unge i alderen 5-18 år. Når I tager kontakt til klinikken med jeres barn vedrørende udredning og eventuel behandling, bestræber jeg mig på at gennemføre denne så hurtigt og effektivt som fagligt muligt. Herunder har jeg kort skrevet lidt om, hvad udredning og behandling som regel omfatter.
Udredning
Et udredningsforløb hos en privatpraktiserende psykiater børn og unge starter med en indledende samtale i klinikken, hvor I som forældre kommer sammen med jeres barn. Her taler vi om forventninger til forløbet og de aktuelle udfordringer, som er grunden til, at I har taget kontakt til klinikken.
Et udredningsforløb bliver altid tilpasset barnet eller den unge, men består typisk af 3-6 besøg i klinikken (af 50 min varighed hver gang). Indholdet af udredningen tilpasser jeg også jeres barn, men kan bestå af samtaler med barnet og jer som forældre, sammen og hver for sig, interviews, tests, fysisk lægeundersøgelse, udfyldelse af forskellige spørgeskemaer m.m.
I nogle tilfælde indhentes der også oplysninger fra skole eller daginstitution, hvis det er relevant. Det aftales også, om der skal tages kontakt til PPR, socialforvaltning eller andre i barnets netværk.
Forløbet følges op af en tilbagemelding, hvor jeg formidler undersøgelsens konklusion og vi får en snak om det videre forløb og eventuelle behandling.
privatpraktiserende psykiater børn og unge privatpraktiserende psykiater børn og unge privatpraktiserende psykiater børn og unge
Hvad består et udredningsforløb af?
- En indledende samtale (90 min.)
- Et udredningsforløb består typisk af 3-6 besøg
- Samtaler af 50 min. varighed
- Samtaler med barnet og forældre, interviews, tests, fysisk lægeundersøgelse, udfyldelse af forskellige spørgeskemaer, kontakt til PPR m.fl.
- En snak om resultaterne af undersøgelse og en plan for eventuel behandling
Behandling
Samtaleforløb
Et børne- og ungdomspsykiatrisk samtaleforløb planlægges ud fra problemstillingen og kan bestå af samtaler med den unge, med eller uden forældrene. En vigtig del er psykoedukationen, som handler om at give familien tilstrækkelig viden om sygdommens karakter og den mest hensigtsmæssige måde at tilrettelægge hverdagen med disse udfordringer.
Medicin
For nogle børne- og ungdomspsykiatriske sygdomme er det muligt at behandle med medicin. Det gælder for eksempel opmærksomhedsforstyrrelse, angst, depression og søvnforstyrrelse. Hvis vi i fællesskab beslutter, at der skal iværksættes medicin, foregår dette efter grundig information og fulgt af regelmæssige kontroller her i klinikken og pr telefon og mail.
Familiebehandling
Alle i familien vil blive påvirket, hvis et barn eller en ung har en psykisk lidelse. Samtidig er det i familien at den største viden og de vigtigste ressourcer er til at komme videre med udfordringerne. Familiesamtaler er en mulighed både i udredning og behandling.
Min tilgang
Jeg lægger vægt på åbenhed, ærlighed, nysgerrighed, empati såvel som grundighed i samarbejdet. Det er vigtigt for mig at møde individ og familie ligeværdigt, rummende og med en respekt for alles værdighed og integritet. Det er min erfaring, at det både fremmer hele udredningen, den senere behandling og også afføder de bedste resultater.